Alfàs perd el pi que dona nom al municipi

Mor l'arbre amb el qual el poble simbolitza, des del segle XVIII, la independència de la baronia de Polop.

Alfàs ha plantat sis pins des del 1786, cap dels quals ha superat la frontera dels 80 anys
Alfàs ha plantat sis pins des del 1786, cap dels quals ha superat la frontera dels 80 anys / Ajuntament d'Alfàs del Pi

L'Ajuntament d'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa, ha confirmat la mort de l'exemplar de pi que dona nom al municipi. No és el primer, sinó el sisé que s'ha plantat a localitat des que el 1786 es va segregar de la baronia de Polop, moment a partir del qual el municipi va incorporar el "Pi" al topònim. L'actual exemplar, que lluia a la plaça de l'Església des del 1949, ha complit un cicle de vida semblant als anteriors, cap dels quals ha superat els 80 anys, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Rocío Guijarro.

L'ajuntament no ha pogut salvar el pi a pesar de les atencions dels tècnics, que van detectar els primers símptomes d'esgotaments ara fa un any.

El municipi busca ara un nou arbre de reemplaç. L'ajuntament comptava amb un exemplar "de seguretat" que es va plantar al mateix temps que el primer, però va haver de ser retirat en la dècada dels cinquanta per les molèsties que causava durant la processó del Santíssim Crist del Bon Encert. 

L'ajuntament preveu talar l'arbre d'ací a una setmana, coincidint amb la Setmana Cultural l'Alfàs amb Història i substituir-lo per un pi pinyoner de sis metres d'alçària i 65 centímetres de calibre. Una data redona, perquè la setmana cultural va estrenar-se el 2012 per a commemorar, precisament, la segregació de la baronia de Polop i la creació del nou municipi, el 16 de d'abril de 1836.

També et pot interessar

stats