Alfarb ordena tancar la ramaderia d'on han escapat dos bous, per fer capejades il·legals

El Seprona ha localitzat els animals, que se'n fugiren dilluns, i ara estudia la manera de capturar-los.

Les càmeres d'À Punt graven un dels animals en un camp del municipi
Les càmeres d'À Punt graven un dels animals en un camp del municipi / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alfarb (Ribera Alta) ha ordenat que cessen les activitats de la ramaderia Hermanos Cabello, d'on dilluns van escapar dos bous de 150 quilos. És la segona fuga d'animals a l'explotació des de l'abril.

El consistori havia fet diversos requeriments a l'empresa per construir sense llicència un corral de capejades, on suposadament s'han fet diversos actes a pesar de no tindre els permisos legals, segons ha informat a À Punt el regidor de Medi Ambient, Vicent Alfonso. També els havia requerit perquè posaren en regla la llicència de cria d'animals. La ramaderia té un termini de 30 dies per a acatar l'orde.

La situació es va precipitar aquest dilluns, després d'escapar-se tres bous de l'explotació, un dels quals sí que aconseguiren recuperar els propietaris pel seus propis mitjans.

Aquest dimarts a la nit el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) va localitzar els dos jònecs, que fa més de 24 hores que ronden pels camps i camins dels voltants del riu Magre, als afores del nucli urbà. Els agents planifiquen ara la manera de tornar-los al corral.

En assabentar-se de l'escapada, l'Ajuntament va emetre un ban i va fer una crida en les xarxes socials per a alertar la població perquè evitara circular per les zones on es trobaven, cosa que no ha impedit que alguns veïns se'ls hagen topat i fins i tot els hagen gravat amb el mòbil. Són les imatges més compartides aquests dies entre els veïns i les veïnes del municipi.

En imatge, l'explotació ramadera que l'Ajuntament d'Alfarb ha ordenat tancar / À Punt NTC

També et pot interessar

stats