Les alertes per violència masclista s’eleven durant el desconfinament

Al juny, el 016 va rebre una mitjana de 275 telefonades diàries, un 40% més que l’any passat.

Les alertes per violència masclista s’eleven durant el desconfinament
Les alertes per violència masclista s’eleven durant el desconfinament

El telèfon 016 d'atenció a la violència de gènere va rebre un total de 8.246 telefonades durant el mes de juny, quan Espanya estava en situació de desescalada. Això suposa un 39,2% més que al mateix mes de 2019. En concret, el 016 va rebre una mitjana de 275 cridades diàries, una de les xifres més altes de tota la sèrie.

Si tenim en compte la persona que efectua la telefonada, al juny, el 69,7% les van realitzar les mateixes víctimes, la qual cosa suposa un augment de 5,2 punts respecte al mateix mes de l'any passat.

Segons l’últim informe del Ministeri d’Igualtat, des de la posada en marxa del 016 el setembre de 2007 i fins al 30 de juny d’enguany s'han rebut 909.893 cridades denunciant un possible cas de violència de gènere.

S’eleven les denúncies als jutjats

La relaxació de les mesures de confinament també ha comportat un augment de les denúncies als jutjats de guàrdia de violència de gènere de València. Després d’una reducció durant el període de confinament, quan només s’havien presentat dues o tres denúncies diàries, amb l’avanç en la desescalada han pujat fins als set casos diaris, segons va indicar la fiscal especialitzada en violència de gènere i coordinadora de la Secció de Delictes d’Odi a València, Susana Gisbert. La fiscal va justificar el descens dels últims mesos amb el fet que han coincidit amb una situació, la del confinament, en què "era més complicat eixir de casa, denunciar i buscar un altre domicili", i no l’ha atribuït a una reducció real de la violència masclista.

També et pot interessar

stats