Alerten del risc d'incendi en els Seat León i Tarraco fabricats entre setembre del 2020 i gener del 2022

S'ha detectat un fusible defectuós que podria causar un curtcircuit i el problema podria afectar 17.500 vehicles a Espanya

Segons l'OCU, vora 15.000 Seat León podrien tindre el problema a Espanya
Segons l'OCU, vora 15.000 Seat León podrien tindre el problema a Espanya / Seat

El sistema d'alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (Rapex) acaba de traslladar als consumidors una fallada en un fusible dels models Seat León i Seat Tarraco fabricats entre el 18 de setembre de 2020 i el 10 de gener de 2022, que podria acabar causant un curtcircuit, amb el consegüent risc d'incendi i, per tant, d'accident.

Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el problema podria afectar fins a 17.500 vehicles comercialitzats a Espanya: 15.000 Seat León i 2.500 Seat Tarraco.

L'OCU entén que Seat s'anirà posant en contacte amb els propietaris per a resoldre el problema, que haurà de fer-se de manera gratuïta i al més prompte possible. I aprofita per a recordar els qui adquiriren el vehicle de segona mà o hagen canviat el seu domicili habitual, que seran ells els qui hauran de demanar cita al fabricant perquè solucione aquesta qüestió com més prompte millor. El codi de recuperació de l'empresa és el 93N9.

En qualsevol cas, l'organització denuncia la falta de controls de qualitat en el procés de fabricació de molts fabricants, un problema habitual en moltes marques i que resulta molt preocupant quan està relacionat amb la seguretat de l'automòbil.

També et pot interessar