Alerta sanitària de nivell taronja per calor a la Comunitat Valenciana

L'onada de calor no és tan intensa com a l'interior de la Península però els termòmetres de les comarques centrals poden arribar als 40 graus.

Banyistes refrescant-se a l'assut d'Antella
Banyistes refrescant-se a l'assut d'Antella

L'onada de calor persistirà aquest cap de setmana en la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ha activat l'alerta sanitària per nivell alt, taronja, ja que es preveu que les temperatures puguen superar el 39 graus en 15 comarques del territori valencià.

De fet, aquest divendres ja s'ha arribat en alguns punts als 40 graus, com ara el cas d'Antella, a la Ribera Alta, en les hores del migdia. També en diversos punts de les comarques de la Vall d'Albaida, la Plana d'Utiel-Requena o la Vall d'Aiora-Cofrents.

Tot i que a la Comunitat Valenciana no s'arribarà als 45 graus previstos a Huelva i altres punts de la vall del Guadalquivir, ací iniciem el cap de setmana amb les temperatures més altes de l'estiu, fins ara. En comarques, com ara la Ribera Alta o la Costera, els termòmetres freguen els 40 graus.

Al litoral, tindrem nits tropicals en què el mercuri no baixarà dels 26 graus i la humitat s'acostarà al 90%. Són factors que poden alimentar el foc. La Generalitat també ha declarat el risc extrem d'incendis forestals.

Les comarques on s'ha declarat l'alerta taronja són l'Alt Millars, l'Alt Palància, l'Alcalatén, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l'Horta Nord, l'Horta Sud, l'Horta Oest, la Ribera Baixa, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Costera i la Vall d'Albaida.

Per a les pròximes hores, els meteoròlegs anuncien que les temperatures baixaran uns graus a les comarques de l'interior i pujaran a les poblacions de la costa.

També et pot interessar

stats