Alerta a Novelda per una onada de robatoris en cases de gent major: els lladres es fan passar per metges

La Policia Local i la Guàrdia Civil activen un dispositiu de vigilància i demanen al veïnat no obrir mai la porta a desconeguts 

Barri del Sagrat Cor de Novelda, on s'han registrat els darrers robatoris
Barri del Sagrat Cor de Novelda, on s'han registrat els darrers robatoris / À Punt NTC

Diversos robatoris en cases de gent major a Novelda les últimes setmanes han fet saltar les alarmes al municipi. La Policia Local ha llançat un avís a tot el veïnat a través de les xarxes socials per a previndre'ls en vista d'aquesta cadena de robatoris que tria com a víctimes persones d'edat avançada. Segons sembla, es tracta d'una parella de lladres que es fan passar per personal sanitari i entra a les cases amb enganys, aprofitant-se de la vulnerabilitat dels residents. 

Els robatoris més recents es remunten a la setmana passada, però no són ni molt menys els primers d'aquest tipus que es registren. L'intendent en cap de la Policia Local de Novelda, Rafael Sarrió, ha explicat a À Punt NTC que va ser el mateix centre de salut de la ciutat el que els va posar en alerta dijous, després de tindre constància d'almenys dos robatoris amb aquest mètode dimarts i dimecres. 

La principal hipòtesi és que els delinqüents, en parador desconegut, són un home i una dona de fora de la població. La mecànica sempre és la mateixa: es presenten al domicili de les víctimes vestits amb roba de sanitaris i aconsegueixen entrar-hi amb alguna excusa, per exemple practicar-los un reconeixement mèdic. Mentre un dels dos distrau el o la propietària de la casa, el còmplice aprofita per a colar-se al dormitori, escorcollar-lo i emportar-se tot el que siga valuós i estiga a l'abast.

Els presumptes delinqüents aprofiten la situació estratègica del barri del Sagrat Cor, on s'han concentrat els delictes més recents. En aquesta zona, als afores de la població, hi ha moltes cases habitades per gent major. Moltes persones tenen, a més, problemes de mobilitat que els deixen totalment vulnerables contra els assaltants. 

La Policia Local ja està sobre la pista dels lladres i treballa conjuntament amb la Guàrdia Civil per a localitzar-los, examinant les matrícules de vehicles sospitosos. Sospiten que no és la primera vegada que donen el colp a Novelda i que són els mateixos que fa ja un parell de mesos perpetraren diversos robatoris, encara que aleshores no es feien passar per personal del centre de salut. "Venen, donen com se sol dir 'dos colps' i després deixen passar uns mesos abans de repetir, perquè saben que ara estem tots pendents i investigant. Segurament, tornen amb altre modus operandi", assenyala Sarrió. 

El cos municipal vigila els accessos a Novelda amb càmeres i demana a la població que siga molt prudent i que no òbriga en cap cas la porta de casa a desconeguts. A més, recorden que el centre de salut sempre avisa abans d'enviar a algú a un domicili. I davant qualsevol dubte, aconsellen contactar amb la comissaria de Policia Local en el telèfon 965600194 o amb la Guàrdia Civil en el 062. A més, animen qualsevol veí que tinga alguna pista per a trobar els lladres a traslladar-ho a les autoritats.

També et pot interessar

stats