Alerta Feminista exigeix 120 milions contra la violència masclista

El col·lectiu denuncia que el govern de Mariano Rajoy incompleix el compromís subscrit en el Pacte d'Estat.

Part de la imatge de la campanya del col·lectiu feminista
Part de la imatge de la campanya del col·lectiu feminista / Alerta feminista

El col·lectiu #alertafeminista ha iniciat una campanya informativa en les xarxes socials i ha convocat mobilitzacions amb l'etiqueta #EnsHanFurtat120M€ per a denunciar que el govern de Mariano Rajoy "ha incomplit el compromís de destinar 200 milions d'euros en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 (PGE 2018) a la lluita contra la violència masclista", segons han dit.

Sobre aquest tema, han recordat que els 200 milions són "un compromís" subscrit pel Govern d'Espanya en el marc del Pacte d'Estat contra la violència masclista i que, malgrat això, "només ha consignat 80 milions".

Així, #alertafeminista considera: "el Govern d'Espanya ens ha robat 120 milions d'euros imprescindibles per a lluitar contra la violència masclista, que es cobra vides de dones, xiquets i xiquetes quasi cada dia".

En aquest sentit, han assenyalat que la quantitat compromesa no deixa de ser una misèria tenint en compte la magnitud de les conseqüències de la violència patriarcal, però "aquest govern actua amb indiferència i irresponsabilitat, amb relació a la vida en perill de les dones, i no ha complit ni la misèria que suposen 200 milions d'euros per a les polítiques de prevenció i atenció a la violència masclista, una violència que ha mobilitzat aquests dies la meitat del país", denuncien.

Han recordat que en els últims 15 anys més de 900 dones han sigut assassinades pel masclisme. No obstant això, "no pareix que siga suficient per al Govern, que en els PGE 2018 ha deixat les comunitats autònomes sense els 100 milions que va prometre per a prevenció educativa i sanitària; i els 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per a millorar l'atenció jurídica, psicològica i social de proximitat a les dones", afegeixen.

En aquesta línia, el moviment sosté: "davant d'una cultura patriarcal que dóna lloc al fet que en aquest país es denuncie una violació cada huit hores i que succeïsquen fets com el de La Manada, és necessari un compromís real que comporte actuacions rigoroses i contundents, i amb pressupost suficient".

Alerta Feminista ha iniciat també una petició amb la qual pretén arreplegar 120.000 firmes, i dirigida al govern del Partit Popular, en què reclama que incloga en els PGE de 2018 els 120 milions que falten.

També et pot interessar

stats