Alemanya recomana vacunar contra la covid tots els xiquets a partir de cinc anys

Asseguren que "és recomanable protegir millor els xiquets d'entre cinc i onze anys" davant la previsible nova onada de contagis de tardor

Vacunació al CEIP Campanar de València
Vacunació al CEIP Campanar de València / Jorge Gil (Europa Press)

La Comissió Permanent de Vacunació (Stiko) d'Alemanya recomana administrar una dosi de la vacuna contra la covid a tots els xiquets entre cinc i onze anys, inclosos els que no tenen patologies prèvies, d'acord amb les seues noves anàlisis i davant la previsible nova onada de contagis de tardor.

Fins ara, Stiko només recomanava vacunar-se als xiquets d'eixa franja d'edat especialment vulnerables per patologies prèvies o altres factors.

"És recomanable protegir millor els xiquets d'entre cinc i onze anys", apunta la nova anàlisi, orientat a la previsible nova onada de contagis de la qual han alertat experts i autoritats del país.

Stiko considera que la vacuna a administrar entre els més joves és la de BioNTech/Pfizer, mentre que, a partir dels sis anys, pot utilitzar-se també la de Moderna.

A Alemanya el percentatge de ciutadans amb la pauta completa se situa en el 75,9%, mentre que un 49,6% ha rebut ja una o dues dosis de refresc.

També et pot interessar

stats