Alemanya confirma que el bòlid que va sobrevolar la Comunitat Valenciana era un satèl·lit d'Elon Musk

El CSIC també va descartar que fora d'un míssil balístic, després d'analitzar les imatges

Imatge captada del bòlid artificial
Imatge captada del bòlid artificial / Xarxa d'Investigació de Bòlids i Meteorits de l'Institut de Ciències de l'Espai del CSIC

Les forces aèries d'Alemanya han confirmat que el bòlid que va sobrevolar la Comunitat Valenciana la nit de divendres era en realitat un satèl·lit de Starlink, el servei d'internet satel·litari desenvolupat per Elon Musk a través de la seua empresa SpaceX.

Concretament, en un missatge publicat a través del canal oficial de X, les forces aèries alemanyes (Luftwaffe) han explicat que "segons el nostre Centre de Coneixement de la Situació Espacial, es tracta de la reentrada d'un satèl·lit Starlink".

Aquesta nova informació confirmaria les investigacions compartides dissabte de vesprada pel CSIC, que apuntava que el bòlid artificial es va generar per la reentrada d'un objecte artificial a l'òrbita terrestre i, per tant, descartava que fora un míssil balístic, com s'havia suggerit en un primer moment.

El bòlid, denominat per l'ICE-CSIC com SPMN290324ART, va sobrevolar divendres al voltant de les 22:59 hores Catalunya, el mar pròxim a les Balears i la Comunitat Valenciana des de França fins que va caure al mar Mediterrani. Va ser gravat i fotografiat per nombrosos aficionats a l'astronomia a Espanya.

El rang d'observació del bòlid va ser Aragó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Euskadi, La Rioja i Navarra, segons va indicar el CSIC en la seua pàgina web.

També et pot interessar

stats