Aleida González rep la banda de bellesa del foc 2018

Proclamació de la bellesa del foc i les dames d'honor a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant.

Aleida González, durant l'Acte de Proclamació de la Bellesa del Foc a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant
Aleida González, durant l'Acte de Proclamació de la Bellesa del Foc a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant

El món fester es va donar cita la nit de dissabte a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant per a acompanyar la bellesa del foc, Aleida González, la nit de la seua proclamació. Té 23 anys i des de menuda pertany a la foguera del Port d'Alacant, l'única que es planta i es crema a la mar.

En primer lloc, el president de la Federació de Fogueres, Manuel Jiménez, va imposar la banda a les sis dames d'honor: Sandra Sánchez, de la foguera Florida Sud; Beatriz Postigo, de Florida-Portatge; Marta Ponce, d'Óscar Esplà; Carmen Ortega, de Sant Blai de Dalt; Trinidad Alonso, d'Escriptor Dámaso Alonso; i Eugenia Vicedo, de Nou Alacant.

Aleida González i de les seis Dames d'Honor durant l'acte

A continuació, la bellesa del foc va eixir per la porta principal del consistori alacantí, i a través d'una passarel·la que travessava tota la plaça de l'Ajuntament, va arribar a l'escenari.  L'alcalde, Luis Barcala, li va imposar la banda de bellesa del foc, i Manuel Jiménez, la insígnia de la palmera d'or.

El mantenidor de l'acte, Toni Cabot, director del diari Información d'Alacant, va glossar la figura de cadascuna d'elles i va destacar les fortes arrels de les joves amb la festa de Fogueres, que enguany celebra el 90 aniversari. "Porten la festa en l'ADN, amen les fogueres i idolatren Alacant", va dir per a explicar què impulsa aquestes dones a entrar de ple en la festa.

Toni Cabot també va fer menció del segon cognom de la bellesa del foc, Aleida González Martín-Zarco, un cognom de referència en el món de les fogueres perquè sa mare M. Vicenta Martín-Zarco va ser bellesa del foc l'any 83, i sa tia, Toñi Martín-Zarco, és presidenta de la foguera Port d'Alacant, molt coneguda en la festa, i va ser dama d'honor de la bellesa del foc l'any 92.

L'acte va finalitzar amb l'ofrena floral i les salutacions d'altres reines de festes com les Falles de València i la Magdalena de Castelló.

La proclamació ha tornat enguany a celebrar-se a l'aire lliure, a la plaça de l'Ajuntament, després que l'any passat s'optara per l'auditori provincial ADDA. Per acabar la nit, festers i festeres disfrutaren d'una festa al parc de Lo Morant.

També et pot interessar

stats