Aldarulls al Grau de Castelló durant el concert del raper Morad en el SOM

Desenes de joves s'enfronten a les forces de l'orde en una nit que ha acabat amb un detingut, un policia ferit i dèsset propostes de sanció

Imatges dels aldarulls al festival SOM Castelló / Twitter: @AnaVazquezMart4

El port de Castelló ha sigut escenari la nit de dimarts a dimecres d'una batalla campal. Un grup de joves es va congregar en l'entorn del Club Nàutic de la capital de la Plana Alta i van provocar greus aldarulls. Segons s'aprecia en diversos vídeos que han sigut difosos per les xarxes socials, algunes desenes de joves s'enfronten amb la Policia Portuària i la Policia Local present en la zona, que aquests dies acull el SOM Festival. En el moment dels fets estava en marxa el concert del raper Morad, que va acabar abans del que estava previst a causa dels avalots. 

En algunes de les imatges, compartides en Twitter, es veuen diversos joves corrent i escridassant les forces de l'ordre. També s'escolta com llancen pedres i altres objectes contundents als agents. Fins i tot, un dels violents arriba a agafar una tanca de grans dimensions per a colpejar un vehicle de la Policia Portuària, que ha quedat destrossat. "Cremeu-lo, cremeu-lo!", crida una xica en altre dels vídeos. 

Fins al lloc van haver de desplaçar-se per a intervindre agents de la Policia Nacional, amb material antidisturbis, i de la Policia Local de Castelló. Hi ha una persona detinguda i dèsset propostes de sanció per incompliment de la llei de protecció ciutadana, a més d'un agent ferit al genoll, segons han precisat fonts policials.

Pel que sembla, els incidents van començar quan alguns dels joves van intentar entrar per la força al concert, ja que no tenien entrada. En el moment en què les forces de l'orde hi van intervindre per a dissuadir-los, ells començaren a llançar pedres i altres objectes contra el cos policial.

Davant del que ocorria en l'exterior del recinte, la direcció del SOM Festival va decidir suspendre el concert d'aquest dimarts 45 minuts abans del que estava previst, una vegada acabada l'actuació del raper, la principal d'anit. En un comunicat fet públic a través d'Instagram l'organització rebutja els aldarulls i lamenta el "comportament incívic" d'una part del públic i de persones que es trobaven fora de l'àrea del festival sense entrada. Junt amb l'Ajuntament de Castelló estan estudiant les mesures que s'adoptaran pel succeït. 

Comunicat del SOM Festival
Comunicat del SOM Festival

També et pot interessar

stats