Aldarulls i càrregues policials a Madrid i Barcelona en les concentracions per la detenció de Hasél

Els actes de protesta han concentrat centenars de persones al centre de les dues ciutats, amb desenes de detencions.

Aldarulls a Madrid aquesta vesprada

Tensió i càrregues policials en la concentració al centre de Madrid en protesta per la detenció del raper Pablo Hasél, empresonat aquest dimarts per a complir la condemna imposada per l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme i injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces de seguretat de l'Estat, després de difondre missatges en xarxes socials. La concentració, organitzada pel Moviment Antirepressiu de Madrid al centre de la ciutat, ha reunit centenars de persones.

Al centre de Madrid alguns manifestants s'han enfrontat a la policia i han llançat mobiliari urbà i altres objectes. Els agents han realitzat càrregues amb pilotes de goma i gasos lacrimògens i han detingut almenys 14 persones. La plaça Sol ha quedat desallotjada passades les 21:00 hores.

L'acte de protesta, convocat per xarxes socials i que no compta amb autorització de la delegació del govern, ha començat al voltant de les 19:00 hores a la Puerta del Sol amb un fort dispositiu policial després dels altercats registrats en les convocatòries d'aquest dimarts en diversos punts, com a València, on la policia va carregar contra els manifestants.

A Barcelona, els manifestants han fet barricades amb contenidors per a enfrontar-se als Mossos d'Esquadra, que han respost disparant amb bales de foam. De fet, un dels projectils ha ferit un periodista que cobria els incidents per a l'agència Reuters en impactar-li a la mà. Més tard, els manifestants han calat foc a alguns dels contenidors, així que els bombers han hagut d'acudir-hi per a extingir les flames.

Les protestes també s'han produït en altres ciutats catalanes com Lleida i Girona. Hi ha almenys 29 detinguts.

També et pot interessar

stats