Aldaia, inundada, exigeix la canalització del barranc de la Saleta

L’alcalde, Guillermo Luján, s’ha mostrat indignat i es pregunta si no s’actuarà "fins que passe una tragèdia"

El barranc de la Saleta, desbordat, divideix en dos Aldaia
El barranc de la Saleta, desbordat, divideix en dos Aldaia / À Punt NTC

La segona DANA de la tardor ha portat aquest dissabte a primera hora del matí pluja, granís i pedra a Aldaia (Horta Sud), una situació que ha posat en alerta un consistori ja acostumat a les inundacions. El barranc de la Saleta, que travessa aquesta localitat, s’ha desbordat a conseqüència d’unes pluges torrencials que han superat els 123,4 l/m² des de la mitjanit.

L’alcalde, Guillermo Luján, ha mostrat indignació davant una situació de "crisi absoluta" que atribueix a la falta d’execució de les obres de canalització d’aquest barranc. El primer edil ha remarcat que "fa 40 anys" que s’espera aquesta solució i es pregunta si no s’actuarà "fins que passe una tragèdia". A més, ha exigit que es destinen part dels fons europeus per a resoldre aquesta problemàtica. 

Des de les huit del matí s’han tallat tres túnels i, a mesura que s’ha acumulat l’aigua, s’han tallat carrers per a canalitzar-la. Ara, les precipitacions a Loriguilla encara arriben a la població i el consistori treballa per a evitar que es produïsquen danys. 

També et pot interessar

stats