Alcoi resol l’enigma del brunzit que se sentia a l’Eixample

L’alarma d’una fuita de gas causava del molest xiulit, que s’escoltava les 24 hores del dia i amb les finestres tancades.

Un dels carrers de l'Eixample d'Alcoi on s'escoltava l'intens brunzit la setmana passada

Resolt l’enigma del soroll que ha sigut un maldecap durant una setmana per al veïnat del barri de l’Eixample d’Alcoi. Un brunzit continu, molt molest, que fins i tot se sentia amb les finestres tancades d’algunes vivendes i del qual l’Ajuntament havia intentat esbrinar, sense èxit, l’origen durant quasi una setmana. Finalment s’ha determinat que la causa era una preocupació justificada: una fuita de gas.

Concretament, el que causava el brunzit era l’alarma d’una avaria del sistema de gas natural d’un edifici. Els veïns de l’immoble afectat van advertir la companyia del brunzit que se sentia en diversos punts del centre d’Alcoi durant sis dies i en ser reparada, el molest so ha cessat. Ara l’Ajuntament d’Alcoi demanarà explicacions a l’empresa subministradora, perquè la setmana passada ja la va instar perquè revisara si hi havia alguna avaria.

Durant els últims dies, l’Ajuntament ho havia intentat tot per a saber d’on venia aquest xiulit: “S'ha contactat amb les immobiliàries perquè revisen els locals que estan en venda o lloguer, s'ha deixat sense subministrament elèctric tot l'enllumenat públic, semàfors, càmeres i passos il·luminats de la zona d'Entença, s'ha revisat l'estació de regulació i mesura de gas natural situada en Pintor Cabrera i s'han realitzat comprovacions de possibles fuites de gas”, explicava el consistori a través de les xarxes socials.

Però a més d’aquestes indagacions, “s’ha actuat en cinc transformadors, llevant de manera progressiva el subministrament elèctric per a delimitar la ubicació de la font generadora, s’han revisat edificis i s'ha contactat amb l'empresa subministradora d'aigua per a verificar si tenien algun element electrònic per aquesta zona”, afegia l’Ajuntament d’Alcoi a final de la setmana passada.

Col·laboració ciutadana per a identificar la font del soroll

Per a avançar en les indagacions d’aquest tortuós soroll, fins i tot des de la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi, va demanar la participació veïnal per a obtindre pistes que ajudaren a ubicar la font del soroll. Guanyar Alcoi instava el veïnat, “tant el que el senta com qui no”, a emplenar un formulari en línia, amb quatre preguntes per a intentar fer un mapa de les possibles fonts del soroll.

Al remat, la mala comunicació en l’empresa subministradora sembla estar darrere d’aquest molest incident que ja està resolt.

També et pot interessar

stats