Alcoi celebrarà els Moros i Cristians l'abril de 2022

L'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi ha decidit definitivament descartar les festes l'octubre d'enguany

Filà mora a Alcoi
Filà mora a Alcoi

L'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi, màxim estament en la festa dels Moros i Cristians, ha decidit de manera oficial descartar celebrar els festejos a l'octubre de 2021 i posposar definitivament les festes a abril de 2022.

La decisió, que es va prendre en la vesprada d'aquest dijous en una reunió a la qual van assistir els primer trons de les filades, es traslladarà al consistori perquè es formalitze i s'aprove en el ple municipal, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Així mateix, les dates que ha proposat l'Associació de Sant Jordi són les tradicionals: 22, 23 i 24 d'abril.

Igualment, l'assemblea ha aprovat per unanimitat per a l'any vinent els càrrecs de capitans, alferes i Sant Jordiet que no han pogut eixir des de 2020. Es tracta de la segona suspensió definitiva que comunica el municipi d'Alcoi a causa de la pandèmia d'unes festes que són d'interés turístic internacional.

Per part seua, Juan José Olina, president de l'Associació de Sant Jordi, ha indicat que, "encara que la situació millora i l'índex de vacunacions és realment positiu", no tenen "la garantia" de poder celebrar les festes com ells volen.

Trilogia festera

Igualment, l'assemblea de l'Associació de Sant Jordi ha "aparcat definitivament" la possibilitat de celebrar la Trilogia Festera el 2021, però "recollirà propostes" per a "programar activitats festeres a l'octubre" d'enguany, ja que és el mes en què tradicionalment se celebren els actes de Mig Any.

"Tota idea serà ben rebuda, analitzada i posada en coneixement de la Generalitat perquè procedisca a la seua aprovació si és possible", afig l'entitat.

També et pot interessar

stats