Els alcaldes valencians demanen a Madrid inversions en el transport metropolità

La Generalitat i els ajuntaments denuncien davant del Ministeri d'Hisenda la marginació del transport valencià en els pressupostos de l'Estat.

Les reivindicacions del Transport Metropolità de València arriben a Madrid
Les reivindicacions del Transport Metropolità de València arriben a Madrid

El transport metropolità de València arriba a Madrid. Els alcaldes i les alcaldesses de l'àrea metropolitana de València viatgen fins a Madrid per a exigir 38 milions d'euros per al seu transport. La Generalitat i els ajuntaments denuncien davant de la seu del Ministeri d'Hisenda la marginació del transport metropolità en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2018.

En un comunicat públic qualifiquen d'injust que els pressupostos no incloguen cap partida per al finançament del transport valencià. La delegació valenciana també acudeix al Congrés dels Diputats on es reuneix amb els portaveus dels grups parlamentaris. Demanen als diputats i a les diputades que presenten esmenes als pressupostos per a aconseguir inversions.

El viatge ha sigut impulsat per l'Autoritat de Transport Metropolità de València. La gerent, María Pérez, ha reivindicat que porten davant del ministre d'Hisenda la veu valenciana, una demanda de 60 municipis imprescindible per al futur del transport metropolità. Reclama 38 milions d'euros per a finançar el transport públic que utilitzen a diari prop de dos milions de persones.

En aquesta concentració participen uns trenta alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana de València, i també representants del govern autonòmic valencià. València és la tercera àrea més poblada d'Espanya, però en el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019 no es contempla cap partida per a subvencionar el transport.

També et pot interessar

stats