Alberic vol impedir l’empadronament de persones ocupes

Al·leguen que creen molts problemes però, segons les veus expertes, la pretensió és il·legal

Alberic vol impedir que s'hi empadronen les persones que viuen en vivendes ocupades / À Punt NTC
Elena Andreu
21 de gener 2022 - 16:35

L'Ajuntament d'Alberic ha decidit impedir que les persones que viuen en vivendes ocupades puguen empadronar-se al municipi. El consistori, en mans d'una coalició entre Ciutadans per Alberic i el Partit Socialista, exigirà un contracte de lloguer, l'escriptura de la vivenda o l'autorització dels propietaris de l'habitatge a qui vulga empadronar-se. Una decisió que, segons les veus expertes, és il·legal.

L’alcalde d'Alberic, Toño Carratalà, explica a À Punt NTC que la decisió s’ha pres perquè “la majoria de les persones que viuen en cases ocupades estan creant molts problemes que no pensem permetre”.

Un equip d’À Punt NTC ha visitat en companyia de la Policia una de les finques ocupades al municipi, i la destrossa és evident. A més, les queixes del veïnat són freqüents perquè –diuen– generen problemes de convivència.

Però, segons l’advocat Óscar Bolívar, la pretensió del consistori no és legal, perquè cap ajuntament pot denegar l’empadronament. De fet, el certificat d’empadronament ha de reflectir la realitat i les condicions en què viu la persona, assegura. Per la qual cosa, si algú viu, per exemple, en una xabola, ha de ser empadronat a la mateixa xabola, independentment de quina siga al relació jurídica entre aquesta persona i l’immoble, explica. Si es denega el dret a una persona, queda fora de qualsevol sol·licitud d’ajudes, com ara l’ingrés mínim vital i la renda valenciana d’inclusió, puntualitza Bolívar. A més, estar empadronat o empadronada en una vivenda no genera cap dret sobre la propietat de l’immoble, afig l’advocat. 

També et pot interessar

stats