Alberic exigeix ajudes fiscals per als camps afectats pel temporal Gloria

Demanen que s'anul·le el pagament de l'IBI rústic de l'exercici 2020 i una reducció del mòdul de l'IRPF per al gremi agricultor afectat.

Conseqüències de la borrasca Gloria en el terme municipal d'Alberic
Conseqüències de la borrasca Gloria en el terme municipal d'Alberic / À Punt NTC

El consell local agrari d'Alberic exigeix avaluar les pèrdues provocades pel temporal Gloria, ocasionades pel desbordament del riu Xúquer, a més d'exempcions fiscals i definir un pla contra els fenòmens meteorològics adversos. En el pròxim ple municipal, presentaran una moció per a demanar l'actuació de la Generalitat i la Delegació del Govern d'Espanya.

El consistori urgeix, respecte a aquestes exempcions, que el govern espanyol anul·le el pagament de l'IBI rústic de l'exercici 2020 i una reducció del mòdul de l'IRPF per al gremi agricultor afectat de l'exercici 2019. En la proposta també sol·liciten ajudes econòmiques per a les cooperatives i comerços de la localitat, amb la finalitat de compensar la falta d'ingressos per la disminució de l'activitat comercial. "S'exigeix que el Govern d'Espanya condone els pagaments de les quotes de la Seguretat Social agrària durant els mesos que es genere la inactivitat laboral", apunta l'ajuntament.

L'agrupació agrària, composta per associacions de llauradors i representants municipals, demanda una moratòria per a les persones amb préstecs agraris pendents. No oblida tampoc l'establiment d'una línia de crèdit a un tipus d'interés preferent i bonificat, així com la concessió d'ajudes per a la poda regenerativa de l'arbratge, la replantació i la neteja de camps.

També et pot interessar

stats