Alaquàs retira les plaques franquistes dels edificis d’habitatges

Complint les lleis de memòria històrica i democràtica, al lloc s'informarà que l'edifici el van construir en règim de protecció oficial

Alaquàs retira plques franquistes
Alaquàs retira plques franquistes

A Alaquás (Horta Sud) encara es poden trobar plaques amb simbologia franquista a les portes d'alguns blocs de pisos, que fan referència a l'Institut Nacional de l'Habitatge. Ara, l’Ajuntament ha iniciat la subtitució per unes altres en què s'informa que l'edifici va ser construït en règim de protecció oficial.

Aquest canvi respon al compromís del consistori, concretament de l'àrea de memòria històrica, d'eliminar tota aquella simbologia o elements contraris a la memòria democràtica, i s’adequa al que estableixen la llei de memòria històrica 52/2007, de 26 de desembre, i la llei 14/2017, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

Així, l'Ajuntament ha comunicat amb un escrit a les comunitats de propietaris afectades l'obligació de procedir a retirar les plaques. En l'escrit, se’ls adverteix que disposen de dos mesos comptadors des de la recepció del document, per a fer efectiva aquesta retirada.

Aquelles que no disposen de mitjans, poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament a través del correu següent: urbanisme@alaquas.org i autoritzar l'administració local a encarregar-se d'aquesta retirada i posterior custòdia a les dependències municipals.

Per a aquesta acció, l'Ajuntament d'Alaquàs ha rebut una subvenció de 3.364 euros de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinada a projectes i iniciatives en matèria de memòria històrica i democràtica valenciana.

També et pot interessar

stats