Alanna instal·la al llit del riu a València un nou comptador de feminicidis

L’associació de suport a dones víctimes de la violència de gènere busca sensibilitzar la societat sobre la realitat d’aquesta plaga social

Imatge del comptador de feminicidis
Imatge del comptador de feminicidis / Twitter: @stoolstreetart

L'associació ALANNA, dedicada al suport a dones víctimes de violència de gènere, ha instal·lat un nou comptador de feminicidis en l'antic llit del riu Túria de València.

Aquest "comptador de la vergonya" recull el nombre de dones assassinades durant 2021 i s'anirà actualitzant trimestralment a mesura que la xifra vaja augmentant, segons dades dels observatoris ciutadans de violència de gènere, ha informat l'associació en un comunicat.

A més, la instal·lació també mostra les dades de feminicidis a Espanya dels últims anys, segons el registre de la delegació del govern.

En les dades només s’inclouen els "feminicidis íntims", és a dir, els casos en què l’assassí tenia, o havia tingut, una relació de parella amb l'assassinada, perquè són els únics dels quals hi ha un registre oficial. Queden fora, per tant, els "feminicidis no íntims", feminicidis infantils, feminicidis familiars, feminicidis per prostitució i menors assassinats en el marc de la violència masclista.

La iniciativa, que s'ha realitzat amb l'autorització de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI de l'Ajuntament de València, pretén sensibilitzar la societat sobre la realitat de la violència cap a les dones i reivindicar la necessitat d'implementar polítiques que la combaten.

La primera versió del comptador es va realitzar el 2019 al Pati Obert de l'IVAM i, a més del comptador, inclou una piràmide de violència masclista per a sensibilitzar sobre la importància d'eliminar altres formes de violència més subtils.

També et pot interessar

stats