Alacant tanca un principi d'acord amb Adif i el Consell per a l'estació intermodal

L'Ajuntament espera avançar en el soterrament de l'estació del tren i també en la construcció completa del Parc Central

Imatge d'arxiu d'una estació de TRAM d'Alacant
Imatge d'arxiu d'una estació de TRAM d'Alacant / Europa Press

L'Ajuntament d'Alacant ha tancat aquest dijous un principi d'acord amb l'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif i el Consell de la Generalitat per a la cessió gratuïta i indefinida dels terrenys on s'instal·larà la futura estació intermodal del TRAM, al costat de la de Renfe. Està previst que les tres administracions es tornen a reunir al febrer per a concretar el contingut definitiu de l'acord.

En la reunió han participat Alfredo Cabello, responsable de Patrimoni d'Adif; Vicente Dómine, secretari autonòmic d'Infraestructures i Transports de la Generalitat; Alfonso Novo, gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Carlos de Juan, regidor de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament d'Alacant. Tots hauran de treballar en els documents amb les condicions per a la cessió d'aquests terrenys, sempre conformement al marc legal.

Per a l'alcalde del municipi, Luis Barcala, "és extraordinari perquè desbloqueja la construcció d'aquesta estació" i que aquest tràmit accelere "el soterrament de l'estació del tren i, per fi, la construcció del Parc Central, complet i de veritat", ha postil·lat. També "l'execució de la variant de la Torre del Pla, per la qual hem barallat de la mateixa manera, siga una realitat i ens permeta llevar les vies del front litoral", ha afegit.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha explicat que aquest projecte rebrà 130 milions d'euros per a connectar l'alta velocitat amb el TRAM, que uneix la Marina Alta i la Marina Baixa, la rodalia del Vinalopó, i la rodalia d'Alacant i Múrcia; i, en un futur, amb el corredor mediterrani. Pradas ha afirmat que es tracta de "l'autèntic cor del transport a Alacant, la quarta província d'Espanya en qüestió de mobilitat i un gran pol turístic i industrial".

Per part seua, Carlos de Juan ha ressaltat la bona predisposició de les tres administracions per a avançar en la construcció de l'estació intermodal i el Parc Central.

També et pot interessar

stats