Alacant suspén definitivament les Fogueres de 2020 per la pandèmia

L’alcalde ha pres la decisió després d’escoltar l’opinió de les comissions, que estan a favor de cancel·lar les festes.

Algunes comissions havien decidit no plantar monument al setembre per no poder afrontar les despeses
Algunes comissions havien decidit no plantar monument al setembre per no poder afrontar les despeses / À Punt NTC

L’Ajuntament d’Alacant ha acordat aquest dimarts la cancel·lació definitiva de les Fogueres 2020 a la vista de l’evolució de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i després d’escoltar l’opinió “majoritària” a favor d’aquesta decisió de les comissions i les barraques.

La celebració de les Fogueres estava prevista, com cada any, per a la setmana del 19 al 24 de juny. No obstant això, a conseqüència de la crisi sanitària es va decidir ajornar-les a la primera setmana del setembre.

En aquestes dades algunes comissions ja havien decidit no plantar monument enguany per no poder afrontar les despeses. Aquest dimarts, finalment, les festes han quedat cancel·lades.

L’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha comunicat la suspensió definitiva en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb la vicealcaldessa, Maria del Carmen Sánchez, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, i integrants de la seua junta directiva.

Barcala ha lamentat haver de prendre una decisió que “mai” li haguera agradat prendre i ha explicat que ha hagut de fer aquest pas perquè “el primer de tot és garantir la seguretat de tots” els veïns tenint en compte “l’evolució de la pandèmia”.

També et pot interessar

stats