Alacant s’alça contra el recurs del govern a la llei valenciana antimacrodepòsits

Les associacions veïnals van aconseguir retirar els depòsits d’hidrocarburs en un acord històric fa 25 anys

Fa vint-i-cinc anys que la lluita veïnal va aconseguir que l'antiga Campsa retirara els depòsits d'hidrocarburs del port d'Alacant / À Punt NTC
22 de novembre 2022 - 22:06

Alacant ha demanat al govern espanyol que retire el recurs contra la llei valenciana que prohibeix els macrodepòsits de combustible prop de nuclis urbans. El veïnat considera que és un pas arrere, després d'haver aconseguit el compromís de l'Ajuntament i la Generalitat de no construir-los al port de la ciutat.

Fa vint-i-cinc anys que la lluita veïnal va aconseguir que l'antiga Campsa retirara els depòsits d'hidrocarburs del port d'Alacant. Estaven molt prop dels habitatges i dels centres escolars. L'acord fou un èxit per a la ciutat. Ernest Gil, president de l’associació veïnal de Benalua, ha denunciat que “tornaran a posar unes instal·lacions molt perilloses a un pas de les vivendes d’Alacant”.

El recurs de constitucionalitat que ha presentat el govern espanyol contra la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat Valenciana nega la competència de la Generalitat per a prohibir que s'instal·len de nou macrodepòsits al port d'Alacant. Davant d'aquesta situació, 27 associacions de veïns han exigit que es retire el recurs. “Demanem que el retire per a evitar aquest tipus d’activitat tan perillosa en nuclis urbans i tan pròximes al port”, ha explicat Lorenzo Pérez, president de l’Associació de Veïns Parc de la Mar.

Per aquest motiu, han firmat un manifest per a evitar que el retorn dels depòsits siga una realitat. Diego Aranz, de l’Associació de Veïns Alipark i impulsor d’aquest manifest, ha assegurat que “la iniciativa va començar per a donar suport als companys de Sant Gabriel i de Gran Via Sud, perquè són els més afectats, si bé tot Alacant es veu afectada en aquest cas”.

Els veïns de la façana litoral sud d'Alacant fa anys que lluiten contra les activitats nocives del port que afecten sobretot els seus barris.

També et pot interessar

stats