Alacant redueix a 25 quilòmetres per hora el límit de velocitat dels patinets

La nova norma entrarà en vigor, previsiblement, el pròxim any i s'adapta al que estableix la DGT.

Alacant redueix a 25 quilòmetres per hora el límit de velocitat dels patinets
Alacant redueix a 25 quilòmetres per hora el límit de velocitat dels patinets / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant ha anunciat que dimarts que ve aprovarà en Junta de Govern Local l'ordenança municipal que regula els vehicles de mobilitat personal (VMP) amb les instruccions emeses per la Direcció General de Trànsit. D'aquesta manera, es reduirà la limitació de velocitat de 30 a 25 quilòmetres per hora i passarà d'obligar a recomanar l'assegurança de responsabilitat civil per als vehicles d'ús personal.

La nova norma entrarà en vigor, previsiblement, el pròxim any i contempla que els VMP puguen circular per les vies d'un sol carril i sentit, carrils bici, sendes ciclistes, calçades zona 30, ciclocarrers i carrers amb límit de velocitat fins a 30 quilòmetres per hora. També es prohibeix utilitzar voreres, passejos pavimentats, parcs i zones per als vianants.

A més, les persones menors de 16 anys que disposen del corresponent carnet de ciclomotor podran utilitzar aquests vehicles. Així mateix, serà obligatori portar casc, timbre, llums i elements reflectors degudament homologats.

El responsable de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González, ha destacat la importància d'aquesta ordenança, ja que "amb ella s'aconsegueix definir per on podran circular els vehicles de mobilitat personal de manera segura, adaptant-la a allò que estableix la DGT", ha explicat.

També et pot interessar

stats