Alacant prorroga de nou l’ampliació de terrasses i vetladors fins al 31 de març

La mesura, posada en marxa el 17 de maig de 2020, permet als establiments d’hostaleria col·locar les taules si guarden la distància de separació

Imatge d'arxiu d'una terrassa d'un establiment d'Alacant
Imatge d'arxiu d'una terrassa d'un establiment d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha signat aquest dijous un nou decret d'ampliació de les terrasses i vetladors d'establiments d'hostaleria i restauració fins al pròxim 31 de març. La mesura, que expirava aquest diumenge, suposa la huitena pròrroga de la normativa, adoptada per primera vegada el 17 de maig de 2020 per a ajudar els bars, cafeteries i restaurants a fer front a la covid.

D’aquesta manera, els establiments poden col·locar el nombre més gran de taules possibles, sempre que es respecten els corredors per on transiten els vianants i que guarden la distància de separació entre taules. Al mateix temps, el decret empara fer servir espais destinats a l'aparcament de vehicles, sempre que no obstaculitzen el trànsit rodat ni que provoquen situacions d'inseguretat en la via.

El decret assenyala que la incidència acumulada a la ciutat d'Alacant és superior als 2.600 contagis per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, xifra que justifica “l’aprovació del decret de pròrroga”. Així mateix, el text adverteix que les xifres de contagi continuen augmentant i davant d'aquesta situació, "està previst que les mesures promogudes per les autoritats sanitàries perduren o fins i tot arriben a incrementar-se en els pròxims mesos".

També et pot interessar

stats