Alacant prohibirà circular amb patinets elèctrics a una velocitat superior a 30 km/h

A més, estableix que no es podrà transitar sobre les voreres o sobre els passatges per a vianants.

Alacant prohibirà circular amb patinets elèctrics a una velocitat superior a 30 km
Alacant prohibirà circular amb patinets elèctrics a una velocitat superior a 30 km / h

L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dimarts el projecte d'ordenança municipal reguladora de les condicions de circulació de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) o patinets elèctrics, que prohibirà circular amb ells a una velocitat de més de 30 quilòmetres per hora.

La nova regulació, que s'adaptarà a les possibles novetats que introduïsca la DGT, limita la utilització d'aquest tipus de vehicles a usuaris que tinguen almenys 16 anys, i els obliga a anar amb casc, sistema de frenat, llums, timbre i elements reflectors. També es determina que no es podrà circular utilitzant auriculars o conversant amb el telèfon mòbil.

A més, requereix la contractació d'una assegurança de responsabilitat civil i estableix que no es podrà transitar sobre les voreres o sobre els passatges per als vianants. D'aquesta manera, la utilització de VMP i patinets queda restringida als carrils bici i aquells carrers delimitats com a zona 30 en les quals tots els vehicles has de circular a aquesta velocitat màxima.

Sancions de fins a 500 euros

L'incompliment d'aquestes normes podrà implicar sancions de fins a 500 euros en funció del caràcter lleu (fins a 100 euros), greu (fins a 200) o molt greu (fins a 500) de la infracció comesa. Es preveu que la nova ordenança puga entrar en vigor a principis de 2020, una vegada que el text quede aprovat pel ple de l'ajuntament de manera definitiva. 

També et pot interessar

stats