Alacant es mobilitza contra la macroplanta de combustible al port

Els veïns al·leguen falta de documentació tècnica i la proximitat de la instal·lació a l'espai marí protegit de Tabarca.

Aquest divendres al migdia, el moviment veïnal ha presentat les al·legacions al projecte
Aquest divendres al migdia, el moviment veïnal ha presentat les al·legacions al projecte

Alacant fa un pas més per a evitar que s'hi instal·le la macroplanta de combustible al port. Aquest divendres al migdia, el moviment veïnal ha presentat les al·legacions al projecte, ubicat a menys d'un quilòmetre de barris residencials i d'un col·legi públic.

L'associació de veïns Gran Via Sud-Port, impulsora de les reivindicacions, ha aconseguit el suport de 16 associacions veïnals i 1.300 al·legacions individuals per a parar la construcció dels depòsits, amb capacitat de fins a 700.000 tones de combustible.

En les al·legacions han volgut destacar que el macroprojecte presentat per una mercantil a l'Autoritat Portuària està dividit en dues fases, 6 depòsits primer i 12 després, la qual cosa consideren un frau legal. A més, els veïns han deixat constància de la falta de documentació tècnica i de la proximitat de la instal·lació a l'espai marí protegit de Tabarca.

El passat 25 d'octubre, l'Ajuntament d'Alacant va aprovar per unanimitat una declaració institucional de rebuig al projecte. Per aquesta raó s'espera una resposta dels cinc grups representats al consistori, dels quals el grup Podem ja ha presentat al·legacions.

També et pot interessar

stats