Alacant instal·la 3.000 panells fotovoltaics en trenta edificis municipals

El consistori, amb finançament dels fons Feder, invertirà 938.000 euros en la millora energètica d'aquests espais

Dos operaris col·loquen un panel en una instal·lació fotovoltaica
Dos operaris col·loquen un panell en una instal·lació fotovoltaica / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant incorporarà 3.000 panells solars en trenta dependències municipals, una instal·lació que anticipa una reducció d'emissions de diòxid de carboni de 868,71 tones per any.

El termini d'execució és de sis mesos per al subministrament d'energia neta i gratuïta a les instal·lacions del consistori, segons el contracte que es tractarà en la junta de govern del pròxim dimarts.

Així, s'aconseguirà una producció energètica neta d'1,0109 MW i un estalvi econòmic de prop d'un milió d'euros, segons ha informat el regidor d'infraestructures, José Ramón González.

González ha afirmat que és un projecte "molt beneficiós" d'inversió en energies renovables que generarà un estalvi econòmic de prop d'un milió d'euros.

L'objectiu del projecte és augmentar l'ús de les energies renovables per a producció d'electricitat i usos tèrmics en edificació i en infraestructures públiques, per això s'han estudiat les cobertes i els edificis de l'Ajuntament i s'han triat els que a causa de la seua fesomia, tipus de coberta i característiques s'adapten millor a les instal·lacions d'energia solar.

També et pot interessar

stats