Alacant homenatja les víctimes del bombardeig del Mercat Central

Es compleixen 82 anys d'un dels episodis més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, on van morir més de 300 persones.

Imatge de portada: Imatge del documental "La sirena i la sardina", de Civil 80.

Alacant recorda aquest dilluns un dels episodis més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, el bombardeig del Mercat Central de la ciutat, amb un homenatge en línia a les més de 300 víctimes i el miler de ferits. Els fets van ocórrer el 25 de maig de 1938, ara fa 82 anys, a les onze del matí, una hora en què el mercat estava ple.

El confinament i les mesures de seguretat no permeten enguany realitzar l'homenatge a la plaça del 25 de Maig, però el regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha assenyalat que "malgrat les circumstàncies, la regidoria havia de commemorar l'aniversari d'un fet tan dolorós i que tant va marcar la ciutat d'Alacant". Per això, han dissenyat un programa en línia amb activitats per a tots els públics. Els vídeos amb les activitats estan disponibles en el Facebook de la regidoria i en la web alicantecultura.es des de les 10 hores

Entre aquestes, destaquen un acte institucional gravat a la plaça del 25 de Maig, un vídeo sobre el bombardeig o una visita guiada en línia a l'exposició "Alacant ha caigut", actualment exposada per Memòria d'Alacant, al Centre d'Interpretació de la Guerra a la Casa de Màquines.

Al llarg dels últims anys, diverses iniciatives acadèmiques, associatives i també de l’administració local han volgut recordar un dels episodis més durs de la Guerra Civil. Actualment, a la plaça del Mercat hi ha una placa que va col·locar l’Ajuntament de la ciutat que recorda les 311 víctimes mortals de l’atac.

També et pot interessar

stats