Alacant Gastronòmica Solidària distribueix 10.000 menús de Nadal entre els col·lectius vulnerables

Els menús han sigut elaborats per 30 voluntaris sota la direcció dels cuiners amb estrela Michelin Ferdinando Bernardi i Joaquín Baeza

Els menús han sigut elaborats per 30 voluntaris sota la direcció de cuiners amb estrela Michelin
Els menús han sigut elaborats per 30 voluntaris sota la direcció de cuiners amb estrela Michelin / Alacant Gastronòmica Solidària

Alacant Gastronòmica Solidària té previst durant aquest Nadal cuinar i distribuir prop de 10.000 menús entre els col·lectius més vulnerables de les comarques d'Alacant. El repartiment va començar la nit de Nadal i continuarà aquest divendres, dia de Nadal, i també els pròxims dies festius. El president de l'entitat, Carlos Baño, afirma que aquesta "gran revolució solidària" no es deté en festes, amb l'objectiu de "portar esperança i un somriure als qui pitjor ho estan passant".

Els menús han sigut elaborats per 30 voluntaris sota la direcció dels cuiners amb estrela Michelin Ferdinando Bernardi, d'Orobianco (Calp), i Joaquín Baeza, de Baeza&Rufete (Alacant), i amb el suport dels alumnes de l'Escola de Formació i Ocupació d'Alacant Gastronòmica Solidària, i de la Cambra de Comerç d'Alacant.

"Són elaboracions basades en els productes agroalimentaris de la nostra terra i la seua riquesa gastronòmica, i que conjuminen la tradició de la cuina d'Alacant amb el valor nutricional, com pot ser el caldo de pilota tan característic", explica Carlos Baño. En les postres no falta el torró de Xixona i el d’Alacant, gràcies a la donació realitzada per Torrons Pablo Garrigós, el raïm del Consell Regulador de la DO Raïm del Vinalopó, i el panettone del mestre Paco Torreblanca.

Els menús es distribueixen a Alacant, Elx, Elda, Novelda i Monfort, entre altres municipis, a través de diferents entitats socials com Creu Roja, el Menjador Social Casa, la Germanor de la Flagel·lació d'Elx, l'Associació Reacció Solidària, i la Fundació Internacional María Luisa de Moreno.

Què és Alacant Gastronòmica Solidària?

Alacant Gastronòmica Solidària naix com una iniciativa assistencial de la mateixa societat civil, amb el suport de les administracions públiques, per a ajudar i proporcionar menjar als col·lectius més desfavorits. Compta amb 800 voluntaris, entre els quals hi ha molts cuiners i més de 300 empreses. De moment, ha repartit més de 210.000 menús solidaris en els col·lectius més vulnerables de 35 municipis de set comarques d'Alacant.

El projecte es complementa amb un programa formatiu en matèria d'hoteleria i restauració orientat a les persones amb dificultats especials d'accés al mercat laboral, que es va posar en marxa a l'octubre. També han posat en marxa una campanya de suport al sector de l'hoteleria i de la restauració amb el lema "Per a tornar a tornar. Necessitem que tornes", que ja està activa a través de les xarxes socials i dels suports digitals.

També et pot interessar

stats