Alacant desplega un pla especial per a condicionar les platges danyades per les pluges recents

Les zones més afectades són la platja de l'Albufereta i algun tram de la de Sant Joan, concretament l'avinguda de Niça.

Els treballs de condicionament de les platges afectades per la pluja ja han començat
Els treballs de condicionament de les platges afectades per la pluja ja han començat / Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha desplegat un dispositiu especial per al condicionament de les platges que es van veure afectades pel recent temporal i per a estudiar mesures que minimitzen els danys a l’Albufereta cada vegada que es registren precipitacions intenses. 

 

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha visitat les zones més afectades per les fortes pluges i ha informat que a partir de les 5.30 de la matinada de hui, Infraestructures i Manteniment de l'Ajuntament, juntament amb l’UTE de neteja, han emprés les labors de reparació i condicionament en totes les zones afectades. 

 

A peu de platja de l'Albufereta, Barcala ha explicat que mantindrà reunions amb Aigües d'Alacant i els serveis tècnics municipals per a intentar minimitzar els danys en aquesta platja cada vegada que ploga. "Està en un barranc i no podem evitar que hi haja desperfectes, però sí que intentarem adoptar les mesures oportunes perquè aquests siguen els menys possibles", ha apuntat. 

 

El responsable municipal també ha destacat que l'Ajuntament "ha muntat el major dispositiu desplegat en els últims anys per a condicionar en temps rècord aquells llocs que han patit inundacions o danys per l'aigua. En algunes zones, els tècnics estaran durant tot el dia treballant per a retornar a la normalitat". 

 

A més dels mitjans ordinaris a les platges més afectades, Sant Joan i Albufereta, el servei s'ha ampliat en 5 netejadores, dos equips de bufat amb agranadores, dos escombratges mecànics, dues hidronetejadores per al passeig de Niça, i tres vehicles auxiliars. 

 

L'alcalde d'Alacant també ha destacat que des de hui està operatiu salvament i socorrisme a les platges: "Hem posat en marxa hui aquest servei que sembla mentida que no estiguera previst. Nosaltres hem reaccionat amb rapidesa davant de l’allau de turistes que ens arriben a Alacant”. 

També et pot interessar

stats