Alacant demana al Govern una línia especial de finançament per danys de Gloria

L’Ajuntament insta al Govern a declarar els municipis afectats com zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Imatge d'arxiu de temporal de vent
Imatge d'arxiu de temporal de vent / Europa Press

La totalitat dels grups polítics de l’Ajuntament d’Alacant han subscrit una declaració institucional, per a aprovar-la en el pròxim ple, per la qual se cita al Govern central a habilitar una “línia especial de finançament” per a pal·liar els danys produïts per les últimes borrasques que han assotat el litoral.

La declaració planteja que es prenguen “mesures excepcionals” i es prorroge la destinació del superàvit per a 2020 per a les entitats locals afectades, que s’amplie el catàleg d’inversions financerament sostenibles i es flexibilitze la utilització del superàvit de manera excepcional.

A més, insta el govern a declarar els municipis castigats pels temporals com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, i a tramitar subvencions per a l’atenció de les necessitats que deriven d’aquesta declaració.

També es demana la tramitació d’ajudes de caràcter pal·liatiu per a atendre necessitats derivades d’altres sinistres i catàstrofes, la preparació de la normativa corresponent, i l’activació del fons de solidaritat de la Unió Europea per a catàstrofes naturals greus.

Els partits que subscriuen aquesta declaració, han assenyalat que existeix “una nova realitat” i en la que aquests esdeveniments i situacions catastròfiques seran més freqüents en el futur, per la qual cosa s’han de prendre “noves i excepcionals mesures que permeten tornar a la normalitat el més prompte possible”.

El consistori explica que en el cas de l’administració local, més de 28.000 milions d’euros es troben immobilitzats en les entitats financeres i que preveuen que per a l’any 2020 les entitats locals liquidaran els seus pressupostos amb més de 5.000 milions d’euros, quedant a l’espera d’una nova pròrroga per a poder donar destinació a aquest superàvit.

També et pot interessar

stats