Alacant debat sobre el futur de la tecnologia 'blockchain'

Al Fòrum Internacional Suma 2019 s'ha parlat d'aquest nou sistema de compartir informació, més ràpid i més segur.

Alacant debat sobre el futur de la tecnologia \'blockchain\'
Alacant debat sobre el futur de la tecnologia 'blockchain'

El Segon Fòrum Internacional Suma 2019 reuneix a Alacant més de 500 experts de tot el món per debatre sobre la tecnologia blockchain o cadena de blocs. Es tracta d'una nova forma revolucionària de compartir i gravar  informació entre empreses o institucions que canviarà les transaccions comercials i l'intercanvi d'informació del futur. Té infinitat d'aplicacions i beneficis importants perquè és un sistema més ràpid i més segur.

 

Pot aplicar-se, per exemple, en l'àmbit sanitari, per a permetre tindre un carnet de vacunació que registre totes les vacunes que ens han administrat, independentment del centre on ens hagen vacunat. Al mateix temps, fins i tot, podríem saber on i com s'han fabricat cada una de les vacunes i el procés que han seguit des de la fabricació fins que se'ns han administrat. Açò seria possible si compartim informació a través de la tecnologia blockchain.

Altra de les innovacions que aportarà serà la veracitat, perquè milers d'usuaris validaran la veracitat dels documents digitals, sense intermediaris. La clau d'esta tecnologia és el consens: si tots tenim la mateixa informació, eixa informació és vertadera. També, amb el blockchain podrà crear-se una identitat digital on el ciutadà tinga el control de les seues dades i puga contractar serveis, com ara la llum de sa casa, amb només un clic. Sense tercers que verifiquen qui som.

L'auditori de l'Oficina Europea de Propietat Intel·lectual acull el fòrum internacional que aborda els nous reptes del blockchain. Institucions, universitats i empreses treballen conjuntament en una associació, única al món, per a aplicar esta tecnologia en benefici de la societat.

També et pot interessar

stats