Alacant celebrarà el primer Congrés Nacional de Truita de Creïlles

Formarà part de la quarta edició d'Alacant Gastronòmica al mes de setembre

Presentació de l'I Congrés Nacional de la Truita
Presentació del I Congrés Nacional de Truita de Creïlles / Diputació d'Alacant

El primer Congrés Nacional de Truita de Creïlles se celebrarà el pròxim mes de setembre en el marc de la quarta edició d'Alacant Gastronòmica. Hi haurà ponències, demostracions i tasts per a intercanviar criteris i reflexionar sobre les tècniques d'elaboració d'aquest icònic plat de la gastronomia espanyola.

La primera edició d'aquesta proposta, que compta amb l'auspici de la Diputació d'Alacant, es desenvoluparà els dies 24 i 25 de setembre en la Institució Firal Alacantina (IFA). Sorgeix després de la "revolució" que ha suposat en el panorama gastronòmic el Campionat d'Espanya de Truita de Creïlles, ressalta la corporació provincial.

Reconeguts i prestigiosos cuiners dels restaurants de més tradició en l'elaboració de la truita de creïlles, així com concursants, ponents, guanyadors d'anteriors campionats, bloguers, periodistes i professionals, se sumaran a aquesta cita per a aglutinar coneixements i opinions a favor de la diversitat i la promoció d'aquest plat. També participaran restauradors, hostalers, productors, comercialitzadors i ajuntaments.

El congrés potenciarà un dels plats més identitaris de la gastronomia espanyola i constituirà l'eix central de les activitats programades a Alacant Gastronòmica.

El titular de la corporació alacantina, Carlos Mazón, ha destacat que el punt de partida és "no estancar-se" en la celebració d'esdeveniments gastronòmics. "Incrementem l'aposta per Alacant Gastronòmica perquè, després de la covid, la gent continua tenint ganes de qualitat, de millora, d'innovació, però també d'aprofundir en les nostres tradicions i arrels", ha manifestat, i ha anomenat la recuperació d'un col·lectiu "molt danyat, perjudicat i injustament tractat durant aquesta pandèmia".

També et pot interessar

stats