Alacant celebra la marxa de l'Orgull marcada per la polèmica amb Ciutadans

Els militants de Ciutadans han hagut d'abandonar la manifestació escortats per la policia.

VÍDEO | Alacant celebra la marxa de l\'Orgull marcada per la polèmica amb Ciutadans

Aquest dissabte s'ha celebrat la marxa de l'Orgull a Alacant. Una manifestació amb ambient festiu per a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI. Tanmateix, la concentració no ha estat exempta de polèmica perquè el col·lectiu que l'organitza, Diversitat, va demanar a Ciutadans que no participara en la marxa com a partit polític, sinó a títol individual,  perquè no podien garantir la seua seguretat

No obstant això, la formació taronja ha participat a la manifestació. La vicealcaldessa i regidora de Turisme i Àrea LGTBI de la ciutat d'Alacant, M. Carmen Sánchez, ha declarat que Ciutadans tenia clar que assistiria a la manifestació "com ha fet anys anteriors".  A més, Sánchez ha assegurat que la formació taronja "creu fèrriament en el compromís de seguir lluitant i reivindicant els drets i les llibertats de tots" i ha qualificat de "molt trist"  el fet que l'organització demanara que no participaren en la marxa. Així mateix, la vicealcaldessa ha afegit que Ciutadans ha donat suport a la llei trans i la llei LGTBI durant aquests quatre anys. 

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que també ha assistit a la marxa, ha destacat que és "un dia de festa" però també de memòria col·lectiva, de record i reconeixement a tota la gent que ha patit discriminació per a guanyar drets que hui semblen normals. Oltra ha destacat "la igualtat legal" que s'ha aconseguit amb les lleis del Botànic però que encara cal sumar "la igualtat real". "Són lleis molt avançades, en l'avantguarda d'Espanya i Europa", ha apuntat. 

La manifestació s'ha desenvolupat amb normalitat fins que la marxa ha arribat a les proximitats de la plaça de l'Ajuntament d'Alacant. Allí un grup de persones ha increpat els representats de Ciutadans. La policia ha organitzat un cordó de protecció al voltant dels militants de la formació taronja que han hagut d'abandonar la marxa.  

La vicealcaldessa, M. Carmen Sánchez, ha lamentat haver d'abandonar la manifestació i ha considerat aquest fet com una falta de respecte a la llibertat d'expressió del seu partit i ha afirmat que "els drets i les llibertats no pertanyen a cap ideologia". 

També et pot interessar