Alacant aprova fixar una distància mínima entre els salons de joc i els col·legis

La proposta vol modificar el PGOU perquè es fixe una separació mínima de 1.000 metres.

L'Ajuntament d'Alacant aprova fixar una distància mínima entre els salons de joc i els col·legis
L'Ajuntament d'Alacant aprova fixar una distància mínima entre els salons de joc i els col·legis / Arxiu

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous una declaració institucional perquè es modifiquen les normes del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb el propòsit de fixar una distància mínima entre els salons de joc i els col·legis o centres sanitaris. La declaració, impulsada per Guanyar, ha sigut aprovada per tots els grups polítics i planteja regular una separació mínima a l'hora d'autoritzar l'obertura d'un establiment de joc.

D'acord amb la proposta, es tractaria de fixar una separació mínima de 1.000 metres de radi entre els salons de joc i els col·legis o centres sanitaris, per ser punts en què es concentra població especialment exposada a l'addicció al joc.  A més, es planteja aplicar aquesta mateixa distància entre els propis locals de joc. Fins ara, en el PGOU d'Alacant només es regula una distància de 700 metres entre ells.

El portaveu de Guanyar, Miguel Ángel Pavón, ha recordat en defensar la iniciativa, que ja es va plantejar una primera iniciativa similar, al desembre de 2018, per a instar la Generalitat a regular aquesta qüestió. No obstant això, Pavón ha precisat que l'Ajuntament també té la possibilitat de regular les seues pròpies condicions.

La proposta ha sigut secundada per col·lectius veïnals i l'associació Vida Libre, dedicada a l'atenció del problema de l'addicció al joc, que han intervingut en el ple per a defendre la necessitat d'aquesta regulació després de deixar constància del problema existent, "amb casos de menors que arriben a robar les targetes de crèdit dels seus pares per a poder jugar", han assegurat.

També et pot interessar

stats