Alacant aposta per punts violeta itinerants en les zones amb major afluència en Fogueres

Amb el lema "Zero agressions de festa i punt" es repartiran targetes amb informació i els telèfons on denunciar una agressió

Es repartiran targetes amb un codi QR que remet al web de la regidoria d'Igualtat i telèfons d'interés
Es repartiran targetes amb un codi QR que remet al web de la regidoria d'Igualtat i telèfons d'interés / Sol Gimenez Bono (Europa Press)

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alacant posarà en marxa la campanya "Zero agressions de festa i punt" durant les Fogueres, i instal·larà punts violeta itinerants que recorreran les zones amb major afluència de joves. La campanya inclou diverses iniciatives per a previndre i informar sobre agressions sexistes durant les festes, en col·laboració amb la Federació de Fogueres, i és finançada pel pacte d'estat contra la violència de gènere, segons ha indicat l'Ajuntament en un comunicat.

La regidoria instal·larà punts violeta itinerants, que recorreran les rutes dissenyades per a cobrir les zones on es concentra una major afluència de gent jove en el centre de la ciutat en Fogueres. Tres parelles de persones especialitzades en igualtat i prevenció de violència de gènere informaran i repartiran targetes amb un codi QR que remet a la pàgina de la regidoria amb informació, i els telèfons on trucar si s'és víctima o testimoni de qualsevol agressió, abús o assetjament d'índole sexista.

Així mateix, també inclouen els telèfons d'emergències i un mòbil al qual pot trucar qualsevol persona que requerisca la seua presència en qualsevol moment de la nit. Els dies 20 i 21, l'horari d'actuació serà de 23:00 a 3:00 hores i del dia 22 al 24 s'amplia de 23:00 a 5.00 hores.

En paral·lel, i en col·laboració amb la Federació de Fogueres, es repartiran 12.000 gots, 150 lones, 4.000 cartells i 1.500 adhesius amb imatges de la campanya, el lema i el codi QR esmentat, a totes les fogueres, barraques i racons. Els adhesius també arribaran a bars i pubs de la ciutat per a quedar-se tot l'any i no sols en Fogueres.

La regidora d'Igualtat, María Conejero, ha ressaltat que volen que totes les dones "puguen gaudir de la festa de manera segura". Per a això, afirma, és molt important la prevenció i la informació. Amb les parelles que integraran els punts violeta itinerants busquem una major agilitat i eficàcia a l'hora d'arribar al jovent. A més, per primera vegada, s'oferirà informació en totes les fogueres i racons "perquè tothom sàpia com actuar davant una agressió, abús o assetjament", ha emfatitzat.

D'altra banda, la campanya també comptarà amb cartelleria amb el lema "Zero agressions de festa i punt" en els autobusos urbans de les línies 1, 3, 4, 5 i 8 i missatges en cadenes de ràdio.

També et pot interessar

stats