Alacant acull la gala dels Premis de l’Audiovisual Valencià

À Punt Mèdia retransmet en directe la gala de lliurament d’aquests guardons.

Alacant acull la gala dels Premis de l’Audiovisual Valencià
Alacant acull la gala dels Premis de l’Audiovisual Valencià

Aquest divendres es lliuren els primers Premis de l’Audiovisual Valencià al Teatre Principal d’Alacant, en una gala que À Punt Mèdia retransmet en directe a partir de les 22:00 h.

La comissió de representants de les associacions professionals que conformen la Taula de la Cultura Valenciana (MECUV) ha triat els finalistes, que han estat decidits entre les candidatures acollides fins al dia 10 d'octubre.

El desentierro, de Nacho Ruipérez, amb deu nominacions, Perfectos desconocidos, d'Álex de la Iglesia, i Fishbone, d'Adán Aliaga, amb nou nominacions cadascuna, són les que opten a un major nombre de guardons.

El premi d’honor havia recaigut en el director, productor i guionista valencià, Toni Canet, qui va morir el passat dimarts i rebrà el guardó a títol pòstum. L’Institut Valencià de Cultura el premia per “ser un dels pioners de les sèries documentals i de ficció quan va nàixer la televisió valenciana”, tal com ha assegurat el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno.

Es tracta de la primera vegada que la Generalitat organitza uns premis per a reconéixer les pel·lícules de producció valenciana i el conjunt de professionals que les han realitzat. 

Segons el conseller de Cultura, Vicent Marzà, el sector audiovisual valencià mereix uns premis a escala autonòmica per a donar visibilitat a la gran tasca que fan tants professionals d'aquesta indústria cultural i creativa.

L'alacantí Juan Luis Iborra, director de cine responsable de la cerimònia dels Goya durant sis anys consecutius, dirigirà la gala d'entrega dels premis, que conduirà l'actriu Maria Juan, presentadora del programa Comediants d'À Punt.

El guardó consisteix en una estatueta creada per l'artista de Pego, Imma Femenía, amb els colors bàsics RGB, feta de pedra i metacrilat per a simbolitzar el pas de les pintures rupestres a la projecció.

També et pot interessar

stats