Alacant acull el centre Ellis d'investigació en intel·ligència artificial

La Generalitat aporta 1,5 milions d'euros per a la seua posada en marxa.

Alacant acull el centre Ellis d'investigació en intel·ligència artificial
Alacant acull el centre Ellis d'investigació en intel·ligència artificial

La Fundació Ellis (European Laboratory for Learning and Intelligent Systems) constitueix aquest dilluns a Alacant una de les 17 seus que té repartides per tot Europa del centre d'investigació en intel·ligència artificial. L'objectiu de la institució és promoure la investigació d'alta qualitat en el sector digital i de les noves tecnologies, i competir amb el mercat nord-americà i asiàtic.

El centre, que estarà dirigit per la científica i alta comissionada de la Generalitat en l'estratègia contra el coronavirus, Núria Oliver, compta per a la posada en marxa amb la col·laboració de 40 socis fundadors que hi han aportat 1.000 euros cadascun d’ells com a capital fundacional. També es contemplen 1,5 milions d'euros provinents de la Generalitat, per tal d'aconseguir l'objectiu d'exercir com a impulsors del projecte i incentivar la col·laboració publicoprivada.

Alguns d'aquests fundadors han destacat la necessitat d'impulsar la transformació digital i la transició ecològica en el moment històric actual i han insistit en la capacitat d'aquest centre de generar un ecosistema emprenedor que hauria de comptar amb determinats beneficis fiscals.

El projecte estarà ubicat en un edifici del parc científic de la Universitat d'Alacant i cooperarà amb altres universitats i centres tecnològics tant d'Espanya com de la resta del món.

També et pot interessar

stats