Alacant acollirà un dels tres grans centres per a refugiats d'Ucraïna

Puig ja ha oferit al govern espanyol diversos espais on es podrien habilitar les instal·lacions

Refugiats creuant la frontera a Polònia
Refugiats creuen la frontera de Polònia / Reuters

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que la província d'Alacant disposarà d'un dels tres centres d'acollida més importants per a persones refugiades d'Ucraïna a Espanya. Puig ha avançat aquesta informació després de la reunió que ha tingut amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

El cap del Consell ja ha oferit al Ministeri de Migracions diversos espais on es podria instal·lar el centre de recepció per a les persones que han eixit d'Ucraïna a causa de la guerra iniciada per Rússia fa deu dies. Puig ha garantit la "unitat d'acció i la capacitat de cooperació" entre ambdues institucions.

Bolaños ha explicat que han parlat amb el ministre d'Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, per a concretar aspectes del sistema d'acolliment als ucraïnesos que acaben a l'Estat espanyol, als quals hi ha voluntat de demostrar que "Espanya és solidària".

Preguntat per l'acord dels ministres de l'Interior de la Unió Europea per a concedir de manera automàtica a la població ucraïnesa una protecció temporal que permeta viatjar, residir i buscar ocupació dins del bloc, Bolaños ha assenyalat que la decisió comunitària és la de "buscar que els ucraïnesos que vinguen tinguen l'oportunitat de treballar i residir legalment" facilitant-los els permisos a aquest efecte.

Quant a l'enviament d'armes a l’exèrcit ucraïnés, el ministre Bolaños ha recordat que aquest divendres han eixit dos avions i que aquest dissabte n'eixiran dos més, però ha evitat donar detalls sobre "el contingut o el destí".

Primer comboi solidari valencià cap a Ucraïna

El president Puig també ha comunicat que la setmana vinent enviaran el primer "comboi solidari" de la Comunitat Valenciana amb Ucraïna. Per a això fan arreplega de material als tres centres logístics habilitats: Fira València, la Ciutat de la Llum a Alacant i un espai cedit per la Diputació de Castelló.

La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, és l'encarregada de coordinar aquesta acció logística i ha demanat a la població "una certa contenció" a l'hora de donar material, ja que en alguns moments pot haver-hi "un excés d'aportació" que pot "distraure de l'objectiu de cooperar de manera adequada". La Generalitat està elaborant un mapa de recursos educatius, sanitaris i socials per a atendre la població refugiada.

També et pot interessar

stats