Dispositiu especial de trànsit a València per al diumenge en coincidir actes fallers i esportius

Metrovalència reforça el servei de tramvia a la parada de Pont de Fusta per a facilitar l'anada i la tornada a la Crida

Foto d'arxiu de la Crida
Foto d'arxiu de la Crida / Junta Central Fallera

L'Ajuntament de València ha preparat un dispositiu per a aquest diumenge 26 de febrer pels diversos actes previstos al voltant de la Crida de les Falles 2023 i la celebració de la IV Volta a Peu Runners Ciutat de València.

La macrodespertà infantil i la macrodespertà del dia de la Crida començaran a les 7:15 h i les 7:30 hores respectivament. Els actes recorreran els carrers de la Pau i de Sant Vicent i finalitzaran a la plaça de l’Ajuntament al voltant de les 8:15 hores, aproximadament.

A partir de les 11:30 hores hi ha prevista l’entrada de bandes de música, que circularà per la plaça de la Mare de Déu, carrer del Micalet, plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent, carrer de la Sang i plaça de l’Ajuntament.

Pel que fa a la Crida des de les Torres de Serrans, s’hi preveuen talls al trànsit en el marge dret de l’antic llit del riu Túria a partir de les 15 hores i fins a la finalització de l’acte, que començarà a les 19 h i s'allargarà fins a les 20:15 h de la vesprada.

Volta a Peu Runners Ciutat de València

També diumenge hi ha prevista la celebració de la IV Volta a Peu Runners Ciutat de València. La carrera, que tindrà lloc entre les 9 i les 10:20 hores i circularà per l’avinguda d’Aragó, pont d’Aragó, Gran Via Marqués del Túria en els dos sentits, avinguda de Jacint Benavente fins a Mestre Racional, també en els dos sentits, pont d’Aragó, plaça de Saragossa i, de nou, avinguda d’Aragó en els dos sentits per arribar a la meta a l’estadi del Mestalla. S’hi preveuen, per tant, afeccions al trànsit en aquesta zona de 9 a 11:15 hores, aproximadament.

Per això, l’Empresa Municipal de València ha planificat noves rutes per a substituir les parades afectades per la celebració de la cursa i recomana les línies 4, 10, 12, 31, 32, 70, 71, 81, 93, 94, 95, 98, C2 i C3 per a desplaçar-se fins a la zona d’eixida de la carrera. Les noves rutes planificades poden consultar-se en el web, l’app i les xarxes socials municipals.

Metrovalència reforça el servei de tramvia per a facilitar l'anada a la Crida i la tornada

Per tal de reforçar el servei en les línies de tramvia amb motiu de la Crida, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà la freqüència de pas de la parada al Pont de Fusta, en el cas de la línia 4 (Mas del Rosari - Doctor Lluch), aquest diumenge.

Aquesta serà de cada 10 minuts a diferents destins, ha destacat la Generalitat en un comunicat. Metrovalència ha establit que totes les unitats de tramvia de la línia 4 circulen aquesta vesprada en composicions dobles per a oferir un major nombre de places. A més, en finalitzar l'acte, s'incorporarà un tramvia a la circulació entre Pont de Fusta i Vicent Andrés Estellés per al retorn dels assistents a l'acte. Així mateix, també s'oferirà atenció a les persones usuàries i de seguretat en aquesta parada.

També et pot interessar

stats