L'Ajuntament d’Alacant construirà 14 habitatges socials de lloguer assequible per a joves

L'objectiu és fomentar la regeneració del barri de Sant Antoni i ampliar el parc d'habitatge públic

Imatge dels 14 habitatges socials per a joves
Imatge dels catorze habitatges socials per a joves / Europa Press

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dimarts la cessió gratuïta al Patronat d’Habitatge d'un solar per a la construcció d'un edifici de lloguer assequible per a joves. L'objectiu d'aquesta nova iniciativa municipal és fomentar la regeneració del barri de Sant Antoni i ampliar el parc d'habitatge públic amb la construcció d'un conjunt residencial, que consta de dos edificis d'habitatges.

D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Alacant promourà la construcció de nous habitatges socials per a incrementar el seu parc públic, que és "el més gran de tota la Comunitat Valenciana", segons ha indicat el consistori en un comunicat. L'avantprojecte consistirà en la construcció de dos edificis, un l'avinguda de Jaume II i altre al carrer l'Horta.

El Patronat Municipal de l'Habitatge vol impulsar i promoure aquesta obra, de la qual es preveu una inversió d'1.685.000 euros en un solar municipal i un termini de construcció de deu mesos.

Amb aquest avantprojecte, el Patronat proposa que siguen immobles d’un dormitori i habitatges compartits, ja que està previst que els habitatges siguen per a ajudar joves a emancipar-se. A més, el pla pretén construir habitatges intel·ligents, que estaran dotats de domòtica i wifi que permeten monitorar totes les instal·lacions, climatització, il·luminació, control solar i electrodomèstics.

Així mateix, els edificis seran un "referent del bon ús de les energies" i tindran producció d'energia renovable. El funcionament de les instal·lacions dels habitatges, la domòtica i la producció d'energia seran "un referent".

També et pot interessar

stats