Ajornen el penúltim juí del cas Emarsa per motius de salut del perit d'Hisenda

El tècnic de l'Agència Tributària havia de declarar en el jutjat però va patir un infart i va demanar que l'apartaren de la causa.

Processats pel cas Emarsa en una vista judicial
Processats pel cas Emarsa en una vista judicial / Europa Press

Aquest dimarts havia de començar el penúltim juí que quedava pendent de la macrocausa oberta pel presumpte saqueig de l'empresa pública Emarsa, que gestionava la depuradora de Pinedo, però s'ha hagut d'ajornar 24 hores abans de l'inici perquè un dels perits d'Hisenda que havia de declarar ha al·legat motius de salut i no pot assistir-hi.

Al banc dels acusats en aquest procediment judicial s'han de seure l'expresident d'Emarsa i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, l'exgerent Esteban Cuesta, l'exdirector financer Enrique Arnal i Jorge Ignacio Roca, el proveïdor de la depuradora que va ajudar suposadament a desviar vora 13 milions d'euros.

Per aquesta peça només se'ls acusa d'un frau de vora 1,5 milions d'euros en els exercicis de 2005 a 2008. Són quatre delictes contra la Hisenda Pública pels quals demanen per a ells 14 anys de presó.

En la causa també figura com a acusada l'Emshi, l'entitat pública de serveis hidràulics, última propietària d'Emarsa. Aquest dimarts havien de declarar els quatre acusats en la causa, però la malaltia del perit, que va patir un infart i per això ha demanat que se l'aparte del cas, ha provocat l'ajornament de la vista, en la qual havien de comparéixer una trentena de testimonis.

Segons la Fiscalia, els acusats van concertar amb empreses i particulars l'emissió de falses factures o entregues de béns per un valor inferior al facturat. A més, entre els proveïdors, alguns no van ingressar les quotes d'IVA corresponents. És el cas de l'empresari Jorge Ignacio Roca.

Aquest era el penúltim juí pel presumpte saqueig de la depuradora de Pinedo. La setmana passada van jutjar la mare de Roca a l'Audiència Nacional per ajudar el seu fill a crear un entramat d'empreses i a obrir comptes a Andorra per a guardar els beneficis del frau. Encara falta posar data per al juí a un altre dels presumptes cervells de la trama, l'empresari José Luis Serna.

També et pot interessar

stats