Ajornats dos desnonaments amb menors

Les dues famílies, de Mislata i València, han aconseguit poder viure a sa casa tres mesos mes.

Gràcies a la PAH, Adam Zhar Fouad, ha pogut aturar el desnonament de la seua família
Gràcies a la PAH, Adam Zhar Fouad, ha pogut aturar el desnonament de la seua família / À Punt NTC

Tot i la situació de pandèmia que vivim fa mesos, les ordes de desnonament continuen arribant a famílies com les dues que aquest dilluns han aconseguit aturar-los.

És el cas de la família d'Adam Zhar Fouad, que viu a Mislata (Horta Sud) amb la dona i els dos fills, d'11 i 14 anys, I que ha pogut quedar-se tres mesos més a la casa on viuen, que pertany a un fons voltor. La família ja ha aconseguit una nova llar gràcies a l'Entitat Valenciana d'Habitatge, però demanaven un poc més de temps per a poder preparar-hi el trasllat i, sobretot, trobar una nova escola per a la xicalla.

Un cas paregut trobem al barri d'Orriols de València, on una altra família amb dues filles de 4 i 6 anys també ha aconseguit una demora de tres mesos en l'execució del desnonament.

La crisi sanitària no atura els desnonaments

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca denuncia que els desnonaments no s'han paralitzat amb la crisi sanitària i consideren injust que el decret del govern espanyol només afecte els desnonaments causats per impagament derivat de la Covid-19.

La portaveu de la plataforma, Delfina Sánchez, ha explicat a À Punt que, des que es tornaren a obrir els jutjats el 4 de juny, molts dels tràmits que no estan subjectes al decret, com ara les execucions hipotecàries, els arrendaments normals o les usurpacions, es posaren en marxa immediatament, sense tindre en compte que la situació de pandèmia afecta també les persones que no han patit Covid-19.

També et pot interessar

stats