Ajornats 31 dels 38 desnonaments previstos a la Pobla de Vallbona

La Generalitat estudia la compra dels dos blocs afectats amb 38 famílies que hauran d'eixir de les seues cases el 8 de febrer.

Concentració a València de les 38 famílies de la Pobla de Vallbona per evitar el desnonament
Concentració a València de les 38 famílies de la Pobla de Vallbona per evitar el desnonament / EuropaPress

Uns dies després que les famílies afectades protestaren al centre de València contra el desnonament de 38 famílies a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), el jutjat ha paralitzat 31 d'elles. Els jutjats de Llíria (València) han ajornat durant dos mesos 31 dels 38 desnonaments previstos per a aquest dimecres en dos blocs de cases i que afectaven un total de 94 persones, entre elles 25 menors, tres discapacitats i una dona embarassada. Els dos blocs afectats estan situats al carrer Sant Sebastià i Argila de la Pobla de Vallbona i eren propietat, fins a la seua recent transmissió, d'una entitat bancària espanyola, que els va vendre a un fons d'inversió.

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha explicat que el jutjat ha atés les al·legacions presentades per l'equip de govern, amb informes de serveis socials, sobre la situació de vulnerabilitat de 31 famílies. El desnonament previst s'ajorna durant dos mesos, un temps en el qual el consistori, en col·laboració amb la Generalitat, tractarà de cercar alternatives residencials per a les famílies afectades. El consistori no té informació respecte a les set famílies restants, que no estaven en situació de vulnerabilitat i que, possiblement, han decidit abandonar l'immoble.

El portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, José Luis González, ha assegurat que aquesta entitat fa setmanes que acompanya els afectats perquè interposen reclamacions al jutjat i que encara no han rebut cap notificació sobre el tema. "Tenim informació que indica que aquests desnonaments es podrien haver paralitzat ja, encara que no estarem tranquils fins que no vegem una resolució per escrit", ha indicat. González ha assegurat que l'entitat propietària dels blocs de cases ha estat oferint "fins a 4.500 euros per família perquè abandonen els pisos".

En relació amb aquest tema s'ha pronunciat també el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, que ha dit que estudia la possibilitat que la Generalitat compre dos blocs de cases de la Pobla de Vallbona. Dalmau ha expressat la seua "satisfacció davant la decisió del jutjat de Llíria" i ha assegurat que han iniciat el procés de negociació amb el fons d'inversió propietari "per a buscar alternatives".

Per la seua part, la diputada de Compromís en les Corts i portaveu en temes d'Habitatge, Belén Bachero, ha demanat un lloguer social per als afectats. Bachero també ha mostrat la seua "satisfacció" per l'ajornament dels desnonaments.

També et pot interessar