Ajornat sis dies el desnonament d'una família amb tres fills menors a València

A la família no li han renovat el lloguer que feia catorze anys que pagava a l'edifici, que ara es reconvertirà en un bloc d'apartaments turístics al Cabanyal

La comissió judicial arriba a l'edific, entre les protestes del Sindicat de l'Habitatge de València
La comissió judicial arriba a l'edifici, entre les protestes del Sindicat de l'Habitatge de València / À Punt NTC

La família de Rabah, amb tres fills menors escolaritzats al barri del Cabanyal de València, continuarà uns dies més a casa. La comissió judicial ha decidit ajornar fins dimarts el llançament de l'habitatge on resideixen des de fa catorze anys, al carrer de la Reina, en condició de lloguer. Ells són els últims inquilins de l'immoble, que l'empresa propietària de l'edifici vol reconvertir en edifici per a apartaments turístics.

"Tot i que el termini és curt tinc l'esperança que no vegem un desnonament amb xiquets menors. Dimarts ens han dit que la policia actuarà i farà ús de la força", ha explicat a À Punt Ángel Toledo, l'advocat de la família.

L'Ajuntament de València els ha assignat d'urgència un habitatge social, en què el lletrat confia que puguen instal·lar-se abans de la data límit. Per si de cas, la família ha demanat a l'escola que avance els exàmens als xiquets per a enviar-los a Algèria, d'on són originaris, mentre es completa el trasllat al pis protegit o troben un altre on instal·lar-se.

Confessa Rabah que fa mesos que busquen un pis de lloguer sense èxit, en ple boom immobiliari, i viuen cada data límit amb "terror". "La dona ho viu amb una pressió que no pots imaginar. Li fan mal els ossos, tot... Almenys els xiquets, com que són xicotets no se n'assabenten del tot", ha explicat a À Punt.

Tercera i última moratòria

Aquesta és la tercera moratòria que aconsegueixen, gràcies a la mediació de l'advocat i el Sindicat de l'Habitatge, que ha desplaçat una vintena de simpatitzants a les portes de la casa, per a protestar contra el possible desnonament. No ha sigut necessària, ja que la comissió judicial s'ha apiadat novament de la situació de la família i li ha concedit un termini extra.

"M'ha sorprés moltíssim el tarannà humà de la comissió judicial, que s'ha sensibilitzat des del primer moment, tenint en compte la situació difícil en què estaven, amb el mandat judicial de fer un alçament i, no obstant això, han entés el cas i han empatitzat amb la situació personal de la família", ha explicat el lletrat Ángel Toledo.

Quatre desnonaments més la setmana que ve

El Sindicat d'Habitatge de València ha denunciat un increment dels desnonaments "sense alternativa" en els últims mesos. La setmana que ve protestaran contra quatre més a la ciutat de València: el dimecres 19 al Cabanyal, el dijous 20 i el divendres 21 a Montolivet i el dimarts 25 a la Torre. Unes operacions que, denuncia la plataforma, coincideixen en el temps amb l'anunci de la nova llei d'habitatge, que consideren insuficient.

L'afectat, Rabah, assegura que porta mesos buscant infructuosament un pis de lloguer a València
L'afectat, Rabah, assegura que porta mesos buscant infructuosament un pis de lloguer a València / À Punt NTC

També et pot interessar

stats