Air Nostrum cancel·la més d'un centenar de vols per la vaga de pilots, 14 a la Comunitat Valenciana

Els clients afectats per aquestes cancel·lacions poden optar pel reemborsament dels bitllets o a la reubicació en vols o dates alternatives.

Europa Press
Europa Press

El sindicat de pilots i l'aerolínia Air Nostrum no han arribat a un acord i finalment aniran a la vaga els dies 23, 26 i 30 de novembre que cancel·larà en la Comunitat Valenciana 27 vols. 

Malgrat que la direcció de l'empresa espanyola amb seu a València i el sindicat de pilots han mantingut diverses reunions, Air Nostrum ha informat que la propera setmana es reprendran les negociacions, encara que no s'ha concretat la data exacta.

Es tracta de la primera vaga de la companyia en els seus 24 anys la història. Els serveis mínims contemplen el 100% dels vols amb origen o destí a Balears, Canàries o Melilla, els vols en Obligació de Servei Públic en territoris peninsulars, el 28% dels vols entre ciutats espanyoles en les quals l'alternativa siga inferior a 5 hores i el 42% pels que superen les 5 hores i per a ciutats estrangeres. Aquestos serveis essencials tenen per objectiu compatibilitzar l'interés general dels ciutadans i les seues necessitats de mobilitat, amb el dret de vaga d'aquest col·lectiu de treballadors.  

A l'aeroport de Manises, la companyia ha confirmat ja la cancel·lació de 10 vols per al primer dia de vaga amb Bilbao, Madrid i Sevilla, i 10 vols més amb les mateixes ciutats per al dia 26; L'Altet veurà cancel·lats 4 vols amb Madrid durant el dia 23, i 3 vols més en la jornada del 26, i a Castelló els vols seguiran amb normalitat, tot i que encara no s'han facilitat dades sobre els aturs del dia 30.

Les persones afectades per aquestes cancel·lacions poden optar pel reemborsament dels bitllets o a la reubicació en vols o dates alternatives depenent de la disponibilitat i, la companyia ha “flexibilitzat” les tarifes perquè els passatgers dels vols que no es cancel·len, canvien les dates si ho prefereixen.   

També et pot interessar

stats