Air Nostrum cancel·la 78 vols dijous i divendres a causa de la vaga de pilots

Els passatgers podran triar entre el reemborsament dels bitllets o la reubicació en vols alternatius

Avió de la companyia valenciana Air Nostrum
Avió de la companyia valenciana Air Nostrum / Twitter: @AirNostrumLAM

L'aerolínia Air Nostrum ha cancel·lat 78 vols programats per a aquest dijous i divendres —al voltant del 20% dels previstos— a causa de la vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla. Els passatgers afectats per aquestes cancel·lacions podran optar pel reembossament dels bitllets o la reubicació en vols alternatius, ha informat l'aerolínia valenciana en un comunicat.

La companyia publicarà a la fi d'aquesta mateixa setmana els vols cancel·lats per les parades de la setmana vinent que seran els dies 26, 27, 29 i 30 de desembre. Els dies 2 i 3 de gener també hi ha convocades dues noves jornades de vaga. La direcció de la companyia considera "totalment injustificada" aquesta convocatòria de vaga, que qualifica d’especialment desproporcionada perquè les pròximes vacances són "el Nadal del retrobament per a moltes famílies".

L'empresa recorda que en el procés de negociació amb els pilots ja va oferir una pujada salarial per als pròxims tres anys del 10% als comandants i d'un 13% als segons pilots, i subratlla que l’increment podria ser encara més gran depenent dels resultats per objectius que també s'estan negociant. "La proposta està per damunt de la mitjana d'increment dels convenis a Espanya i del que estan tancant amb els seus pilots altres empreses del sector amb millors resultats", destaquen Air Nostrum.

L'aplicació dels serveis mínims decretats per la Direcció General d'Aviació Civil permetrà operar el 79% dels vols programats per als dos primers dies de les parades convocades. Els passatgers afectats per aquestes cancel·lacions poden optar pel reemborsament dels bitllets o la reubicació en vols o dates alternatives, segons disponibilitat. Addicionalment, s'han flexibilitzat les tarifes perquè els passatgers dels vols que no es cancel·len puguen canviar data si així ho prefereixen.

L'aerolínia lamenta els inconvenients causats i informa que la pràctica totalitat dels passatgers ja han sigut contactats. A més, apel·la de nou a la responsabilitat del Sepla per a parar la vaga, ja que l'empresa encara ha de retornar 250 milions dels crèdits ICO així com el préstec que li va fer la SEPI a càrrec dels fons FASEE (Fons de Suport a la Solvència de les Empreses Estratègiques).

També et pot interessar

stats