Aïllen sis interns després de cinc baralles en un dia a la presó de Villena

Acaip-UGT alerta que la conflictivitat als centres penitenciaris va en augment, “malgrat la reducció del nombre de presos"

Imatge d'arxiu del Centre Penitenciari de Villena
Imatge d'arxiu del Centre Penitenciari de Villena / À Punt NTC

Una funcionària lesionada i sis interns aïllats és el balanç de cinc incidents registrats dilluns passat al centre penitenciari Alacant II, a Villena, segons ha informat aquest dimarts Acaip-UGT. En un comunicat, el sindicat ha detallat que durant el matí es van produir tres baralles entre interns en el mòdul 5, “que van requerir la intervenció de diversos funcionaris". A la vesprada, diuen, la situació “va empitjorar” al mòdul 2 amb una baralla entre dos interns i al voltant de les 17 hores es va produir l’altercat més greu, “amb diversos presos implicats”. 

Segons Acaip-UGT, els funcionaris de servei van acudir a "separar la baralla, al voltant de la qual s'havia format un rogle d'interns". Pel que sembla, un dels presos hauria ordenat a un altre que agafara un objecte punxant, indicant-li on estava ocult. Els treballadors, “davant de la perillositat” que pot generar que els reclusos s'apoderen d'alguna mena d'arma, van tractar de reduir-lo. "Entre amenaces i insults", els funcionaris van aconseguir controlar la situació, a pesar que els implicats incitaven "a la resta d'interns a secundar-los i anar contra els treballadors", ha relatat la mateixa font.

En la intervenció per a dissoldre la baralla es va procedir a separar un altre dels implicats, qui va tractar “d’autolesionar-se, llançant-se de cap contra els barrots", moment en el qual una funcionària va resultar lesionada i va requerir atenció mèdica, ha assegurat des del sindicat en la nota de premsa.

Acaip-UGT alerta que la conflictivitat a les presons va en augment

El sindicat ha denunciat que la conflictivitat a les presons va en augment, “malgrat la reducció del nombre de presos", i ha recordat que la setmana passada hi va haver una baralla multitudinària al centre penitenciari de Fontcalent, amb el resultat nou interns aïllats.

Així, Acaip-UGT apunta que la direcció del centre s'ha enfocat a atendre una part de la població reclusa, “deixant de costat i obviant a un percentatge de presos extremadament violents i inadaptats", la qual cosa "està provocant un augment de les baralles i agressions i enterbolint la normal convivència dins dels centres".

També et pot interessar

stats