Les aigües residuals de València i Alacant mostren que ja hi havia òmicron fa un mes

Aquest tipus d’anàlisi, que permet avançar el comportament de la pandèmia dues setmanes, augura que la onada continuarà pujant

Les mostres d'aigües residuals evidencien que òmicron estava present a la Comunitat Valenciana a principis de desembre / À Punt NTC

La variant òmicron estava present a València i Alacant a principis de desembre. Així ho avalen els resultats de l'anàlisi de les aigües residuals, que va detectar òmicron vora quinze dies abans que s'identificara el primer cas d'una persona afectada. Quatre setmanes després, ja és la variant dominant en les anàlisis d'aigües, una dada que coincideix amb els resultats de les PCR realitzades als malalts.

Tant la gràfica de València com la d'Alacant han mostrat augments constants de la presència de covid per litre. Aquest tipus d’anàlisi sol avançar el comportament de la pandèmia en unes dues setmanes. Això significa que, almenys de moment, l'onada de contagis continuarà pujant.

La situació és similar a la resta del territori. En el cas de Xàtiva, a la Costera, la presència de la covid en les aigües s’ha disparat i en aquests moments es troba en el punt més alt de tota la pandèmia.

També et pot interessar

stats